19 Şubat 2008 Salı

`Yakıtsız motor` mucidi Ahmet Bey


Emekli teknisyen Ahmet Kolbaşı, mıknatısları kullanarak "yakıtsız motor" icat etti. Mucit, patentini aldığı motorun, "Çağın Buluşu" olarak gösterilen Erke`nın dönergeci ile aşağı yukarı aynı olduğunu savundu..

Yakıt gerektirmeyen kuvvet makinesi olarak tanıtılan Erke Dönergeci `ne Kırşehir `den rakip çıktı. "Erke Dönergeci `nin tanıtımını TV `de izledim. Şaşırdım. Aşağı yukarı aynı. Aynı prensipte çalışıyor, aynı devirde dönüyor. O devirde onlar da kullanamaz. Geliştirilmesi gerekiyor. Türkiye `de patent almaya kalksalar karşılarına ben çıkacağım . 2006`da patentini aldım." Bu sözler, "Manyetik alanlardan faydalanarak gücü katlanan yakıtsız motor" projesinin ve patentinin sahibi Ahmet Kolbaşı `ya ait. Nevşehirli mucit makine teknisyeni Kolbaşı `yı, Kırşehir `deki dairesinde ziyaret ettik. 63 yaşındaki Kolbaşı , 1995`de Toprak Mahsulleri Ofisi Kırşehir Ofisi`nde başteknisyenlikten emekliye ayrılmış. Ankara 2`nci Erkek Sanat Enstitüsü 1962-1963 dönemi mezunu. Askerlik öncesi DSİ merkez atölyesinde çalışır. Ankara `da 1.5 yıl polislik de yapan Kolbaşı , o dönemdeki adıyla İş ve İşçi Bulma Kurumu kanalıyla teknik sınavı kazanarak Hollanda `ya kalifiye eleman olarak gider. 1969-1973 yılları arasında ambalaj makinesi fabrikasında ve havaalanı büfesinde çalışır. Yurda izinli gelir ve bir daha dönmez .

ÖNCE MAKETİNİ YAPTI

Teknolojiye düşkün olduğunu söyleyen Kolbaşı , ilgisini çeken makineleri çalışma prensibini sökmeden elinden bırakmadığını anlatıyor. Bilinmeyeni anlamaya dönük bu merak, "mıknatısın gücünü niye kullanmayalım" düşüncesiyle onu "yakıtsız motor" mucitliğine kadar götürmüş. 1991`de hoparlördeki adi mıknatısları kullanarak, buluşunun çalışabilirliğini görmek için maket yapmış. Çalıştığını görünce de dünyanın masrafını yapıp prototipini oluşturmuş. 10 yıllık patentini almış.

OTOMOBİLİNDE DENEYECEK

Özel alaşımlı manyetik çeliklerle motor gücünün artırılacağına inanan Kolbaşı , icadını Volkswagen otomobilinde test etmeyi düşünüyor. Enerji ve otomotiv devlerinin hedefi haline geleceğinden endişelenen Kolbaşı , projesini askerlere de götürmüş. Kolbaşı , şunları söylüyor: "Bu bir buluş. Bilinmeyenler aşıldı. Bundan sonraki aşama, piyasada bilinen sistemlerle bunun geliştirilmesi . 24 volt akü ile çalışıyor. Petrol, gaz gibi hiçbir yakıta ihtiyacı yok. Hava kirliliği yaratmıyor. Klasik motorlara göre 3 kat daha güçlü. Yarış otomobilleri hızına, 5 bin devrin üzerine çıkacak. Maliyeti sıfıra yakın."

PROJEYE ORTAK ARIYORUM

Fizik yasaları gereği verilen enerjinin geri alınamayacağı gerekçesiyle buluşuna itiraz edenleri, manyetik alanı kullandığını söyleyerek ikna etmeye çalıştığını belirten Ahmet Kolbaşı , " Bugün param olsa, bütün özel alaşımlı parçaları döktüreceğim. 2-3 ayda elektrik üretecek, jeneratöre bağlayacak hale getiririm. Ortak arıyorum" diyor.

Hiç yorum yok: