22 Ocak 2008 Salı

aslı tandoganın başrolünde oynadıgı kabadayı vizyona girdi


“Ali Haydar”, “Baran”, “Muhsin Bey”, “Sülo”, “Maho”, “Bady Ekrem” ve “Nazım” gibi birçok rolde sevenlerinin gönlünü fetheden Türk sinemasının usta ismi Şener Şen, 3 yıl aradan sonra “Kabadayı” adlı filmde “Ali Osman”ı canlandırdı.



“Çiçek Abbas”, “Züğürt Ağa”, “Tosun Paşa”, “Banker Bilo”, “Davaro”, “Muhsin Bey”, “Eşkıya” ve “Gönül Yarası” filmlerinin de senaryosunu yazan Yavuz Turgul ile “Herşey Çok Güzel Olacak” ve “İnşaat”ın yönetmeni Ömer Vargı imzasını taşıyan “Kabadayı”, 14 Aralık Cuma günü yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık 400 kopya ile sinema izleyicileriyle buluşacak.

Filmin başrolünde, “İkinci Bahar” dizisindeki “Ali Haydar”, gişe rekorları kıran “Eşkiya” filmindeki “Baran”, “Muhsin Bey” filminde türkücü olmak isteyen Ali Nazik’e yardımcı olan organizatör “Muhsin Bey”, “Davaro” filminde “Sülo”, “Banker Bilo” filmindeki “Maho”, Türk sinemasının baş yapıtı “Hababam Sınıfı Uyanıyor” filmindeki “Bady Ekrem” ve en son 3 yıl önce “Gönül Yarası” filmindeki “Nazım” rolüyle sevenlerinin gönlünü fetheden Şener Şen yer alıyor.

Türk sinemasının usta ismi Şener Şen’in meşhur kabadayılardan “Ali Osman”ı canlandıracağı filmde, Kenan İmirzalıoğlu, İsmail Hacıoğlu, Rasim Öztekin ve Aslı Tandoğan da rol aldı.

Filmin müziklerini “Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi”, “The Island/Ada” ve “The Recruit/Çaylak” gibi ünlü filmlerin müziklerinde imzası olan besteci Benjamin Walken Beladi hazırladı.

Afiş ve görsel tasarım kampanyasını ise “Kill Bill”, “Kingdom of Heaven”, “Cold Mountain” gibi Hollywood prodüksiyonlarının tasarımlarını yapan ödüllü tasarımcı Emrah Yücel yürüttü.

Post prodüksiyon çalışmaları Filmacass ve Sinefekt Film laboratuvarlarında yapılan filmin sesleri İngiltere’nin ünlü Zound stüdyolarında yapıldı.

Filmin konusu kısaca şöyle:

“Meşhur kabadayılardan Ali Osman, eski günlerine veda etmiştir.

Beklenmedik bir anda yıllardır görmediği ve aşık olduğu kadının izini bulur ve bir oğlu olduğu haberiyle sarsılır. Oğlu Murat ve sevgilisi Karaca, bir barda çalışırlar. Karaca’ya yıllardır aşık olan mafya üyesi Devran ise Karaca’yı geri alabilmek için her şeyi göze almıştır. Ali Osman’ın artık tek amacı oğlu Murat ve sevgilisi Karaca’yı canı pahasına korumaktır. Devran için ise hayattaki tek amaç Karaca’dır ve yoluna çıkan herkesi yok etmeye hazırdır.”

Hiç yorum yok: